Årets snackis

Julen har kommit och gått. Vi har firat precis som vanligt - lite hos svärisarna, lite hos pappa, lite hos farbror och lite hos mamma. Massor av mat, mysigt häng med släkten och fina klappar. I vanlig ordning gick vi långpromenad på juldagen. Det är en tradition i vår släkt som ingen kommer undan. Det är egentligen bara farmor som är 89 som är ursäktad. Vi har gått promenad på juldagen så länge att dom som bor i Lövhöjden (som vi går igenom) blir lite oroliga om inte Johanssons i Backa går förbi.
I år mötte vi för första gången någonsin (eller så länge någon kan minnas i alla fall) folk. Två gånger, dessutom. Samma folk båda gångerna, men ändå. Blev årets snackis.
 
Besök av två tomtar på julafton
 
I mellandagarna har det mest varit slappande. Jag fick en riktig nacksmäll dagen innan julafton sov nästan ingenting om nätterna under julhelgen. Känner inte att jag har kommit ikapp med det riktigt än, så nu är det sovmorgnar som gäller. Sover fortfarande rätt dåligt, men hoppas att det ordnar upp sig tills jag börjar jobba på onsdag.
På fredagen var vi och såg "Mammas pojkar" på Filmstaden. Inte en av Malmros bästa, men ganska okej. 
 
Nyårsafton firar vi med goda vänner hemma hos oss. Allt är färdighandlat, så vi slipper trängas med resten av Sverige idag och imorgon. 
 
Har gjort lite nya lyktor också! Började med att jag fick beställning på tre tycken som skulle vara julklapp och gjorde dom med en rad av hjärtan. Sedan blev det några med ett enkelt hjärta också.
 
    
 
Hoppas Annelie på Det Enkla Vackra är sugen på att ha även dom i sitt sortiment :) Ni måste förresten gå in och kolla på hennes sida - hon har massor av fint i sin skaparverkstad och är en grym finsnickare!

Kö IN

Nu är allt julstök färdigt. Klapparna är handlade och inslagna.


Idag tog vi en promenad ner till stan och kollade på alla människor som fortfarande stessade runt. Det var till och med kö IN på Systembolaget. Skönt att vi var där i går. Då var det två före i kön. Kön UT, alltså.

Mamma o J plockade upp oss på stan och följde med hem på en kaffe. Mamma fick med sig sin personliga almanacka hem (hon fick den när hon fyllde år av mig o syrran och så designade vi den tillsammans).

Imorgon kickar vi igång julen med uppesittarkväll hos grannarna.

God Jul!



Almanacka

Igår fick jag hem mitt skinnfodral till min almanacka från personligalmanacka.se. Det var jättefint och har praktiska fickor för t ex visitkort eller kontokort. Nu väntar jag bara på själva almanackan. Jag har beställt från personligalmanacka.se i flera år nu och är alltid lika nöjd! I år gav vi mamma en i födelsedagspresent och den dyker upp samtidigt som min nya - förhoppningsvis imorgon :)
 

Fodral i kalvskinn
 
Annars lunkar det på i maklig takt. Längtar efter julledigt nu! Ska bli skönt att bara på slappa och hänga med familj och vänner. Har bara enstaka julklappar kvar att fixa - jag ligger ovanligt bra till med det i år ;)

Ny beställning

Idag fick jag en ny beställning på stora tändsticksaskar från Det Enkla Vackra eftersom dom sålt slut där. Så kul!!!
Gjorde några nya med samma tema. Lite annorlunda blev dom dock, eftersom jag inte vill att det ska finnas för många som är lika. Det är ju det som är grejen med handgjordt - man ska ha något som är lite unikt.
 
 
    
Delar av leveransen till Det Enkla Vackra
 
Nu kan jag dessutom stämla dom med min egen TinyCat-stämpel som äntligen har kommit!
 

Mitt eget "märke"
 
Julkorten är dessutom klara (i sista stund som vanligt) och ska nu bara skrivas och skickas. Det gör vi ikväll i sällskap med lite Grythyttans Glögg och pepparkakor.

Palats

Rätt värdelös uppdatering på detta ställe, tyvärr.
 
Har precis spenderat en weekend i Stockholm med goda vänner. Massor av god mat och dryck, julmarknad på Skansen och i Gamla Stan, en väldigt massa promenerande och ett museebesök.
Julmarknaden var helt klart bäst på Skansen - Gamla Stan var mycket på liten yta och det blev extremt trångt.

Museet hette Hallwylska Museet och det bara MÅSTE man besöka. Ett palats på Hamngatan 4 (inte långt ifrån Dramaten) som byggdes mellan 1893 och 1898. Arkitekten fick fri budget att bygga åt makarna von Hallwyl, så ni kan haja att det var stort och påkostat. Nätta 40 rum och kök. Makarna ville för övrigt helst bygga där Dramaten ligger, men då satte Stockholms stad ner foten. Grevinnan von Hallwyl har dessutom samlat på allt man kan tänka sig och bevarat till eftervärlden. ALLT fanns kvar och var katalogiserat med stor omsorg och noggrannhet. 
 

Steinway & sons
 
Just nu hade de lånat in kläderna från serien Downton Abbey, vilket var en riktig lyckträff eftersom jag följer den serien slaviskt! Otroligt vackra klänningar som man kände igen från serien. Herrarnas kläder används fortlöpande i inspelningarna, så det var bara de kvinnliga karaktärernas kläder som fanns att se.
 
Änkegrevinnan och Lady Mary
 
En härlig helg som blev en fin start på December! Nu väntar jag på att min beställning med pysselgrejer ska komma, så att jag kan återuppta min lyktproducering. MEN innan dess ska jag till Skattkärr med Elin för att hålla i scrapkväll på onsdag. Spännande :)
RSS 2.0